Treefight for Sunlight

Treefight For Sunlight er et dansk indie band fra Nordjylland bestående af Mathias Sørensen, Morten Winther Nielsen, Christian Rohde Lindinger og Niels Kirk. Gruppen har siden de udsendte debutalbummet A Collection Of Vibrations For Your Skull, nærmest væltet sig i roser, og musikanmeldere har beskrevet albummet som et af de bedste på dansk grund i de seneste år.

Treefight for Sunlight
Foto: Søren Rye

Bandet var for blot et par år siden nærmest ukendt – de havde faktisk så travlt med at lave musik har, at de ikke lige havde tænkt over at de også skulle have et navn. Men siden DR ringede og spurgte om de ville være Ugens Uundgåelige, og singlen Facing The Sun blev kåret til Årets sommerhit, har de oplevet meget stor opmærksomhed – også uden for Danmarks grænser. Som udløber af succesen har gruppen bl.a. oplevet at indspille tre sange i selveste Abbey Road-studiet som led i en ny programserie på britiske Channel 6: Abbey Road Debuts.

Livsnødvendig støtte
Gruppen er inspireret af bands som Grizzly Bear og Animal Collective og ældre som The Beatles og Beach Boys. Deres album har været tre år undervejs og fremstår som et af de mest helstøbte danske debutalbums. Baggrunden for succesen ligger således i ihærdighed, talent og hårdt arbejde, men gruppen har desuden modtaget støtte via båndmidlerne som har hjulpet kvartetten på vej. Støtten har således ifølge tommeslageren Mathias Sørensen været ”helt afgørende, nærmest liv eller død, da der ikke har været penge i at lave musik som vi gør det”.